Campagne Scholen op de kaart

Uit bezoekersonderzoek in 2016 bleek dat Scholen op de kaart nog veel te winnen heeft als het gaat om naamsbekendheid onder oriënterende ouders. Ook vanuit de leden van de VO-raad kregen we het verzoek de website Scholenopdekaart.nl wat meer te promoten. Nu is het dan zover. Per januari 2017 gaat een campagne van start om Scholen op de kaart onder de aandacht te brengen bij oriënterende ouders en het aantal websitebezoekers te verhogen.  

pay off nieuwbrief

Campagne-inhoud en media-inzet

De boodschap richting ouders is dat Scholen op de kaart handvatten biedt bij de oriëntatie op een middelbare school. Verschillende personen (docenten, leerlingen en ouders) vertellen in de campagne wat zij belangrijk vinden bij de keuze van een school. Dat is immers voor iedereen anders. Hiermee zetten we ouders aan het denken over de diverse informatie die over scholen te vinden is en verleiden we hen de website te bezoeken. Gedurende de schoolkeuzeperiode zal Scholen op de kaart vooral online gepromoot worden. Dit in de vorm van een Facebookcampagne, banners op relevante websites en Adwords (zoekmachineadvertenties).

key visual nieuwsbrief

60 minuten Vensters – campagnemateriaal downloaden en aanvragen

Wij hebben ook aan u gedacht bij het ontwikkelen van het campagnemateriaal. Met dit materiaal kunt u aandacht vragen voor uw schoolpagina op Scholen op de kaart en tegelijkertijd ouders en leerlingen een praktische handreiking geven.

• Via onderstaande links kunt u afbeeldingen downloaden die speciaal voor een Facebook post gemaakt zijn. U kunt ouders en leerlingen in een dergelijke post attenderen op uw open dagen en hen verwijzen naar uw schoolpagina op Scholen op de kaart om zich vast in te lezen.
Facebookpost Scholen op de kaart algemeen
Facebookpost Scholen op de kaart vragen leerlingen
Facebookpost Scholen op de kaart vragen ouders

• Hier vindt u printbare kaarten voor leerlingen en printbare kaarten voor ouders waarop ouders en/of leerlingen hun vraag aan of over uw school kunnen noteren.

Heeft u nog open dagen? Vraag snel uw ansichtkaarten aan

• Daarnaast hebben we een ansichtkaart ontworpen waarop ouders en leerlingen tijdens open dagen hun eigen aantekeningen kwijt kunnen. We kunnen 100 scholen die na 15 januari nog een open dag hebben een pakketje van deze kaarten sturen. Interesse? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in. De kaarten zijn alleen per schoolvestiging te bestellen en worden na 9 januari verstuurd.
Aanvragen ansichtkaart Scholen op de kaart

kaartaanvragen niebrief

ManagementVenster geactualiseerd

Een aantal rapporten in uw ManagementVenster is vlak voor de kerstvakantie geactualiseerd. Zowel de school- als bestuursrapportage Interne doorstroom bevat nu gegevens over schooljaar 2015-2016. De bestuursrapportage Marktaandeel bevat gegevens over schooljaar 2016-2017.

De definitieve examencijfers 2015-2016 zijn beschikbaar. U vindt de examencijfers in de schoolrapportages: Examenresultaten, Examenresultaten (interactief), Examenresultaten vergelijking en Rekentoets. Daarnaast in de bestuursrapportages Examenresultaten, Examenresultaten (interactief) en Slaagpercentage scholen vergelijking.

Uitzondering

De rapportage Financiën is eind november al geactualiseerd. In december zijn hier de landelijke benchmarks van 2015 aan toegevoegd.

Tevredenheidsenquêtes

Start u de komende periode met de afname van tevredenheidsonderzoeken onder leerlingen en/of ouders? Dan attenderen wij u graag op een aantal documenten die u handvatten biedt.
• Nieuwsbriefspecial tevredenheidsonderzoek
• Factsheet Tevredenheid leerlingen
• Factsheet Tevredenheid ouders

Verder is een flyer beschikbaar voor leerlingen en ouders die uitgedeeld kan worden. De instructieflyer voor leerlingen zorgt ervoor dat leerlingen weten wat er van hen verwacht wordt tijdens de afname van de enquête. De aankondigingsflyer voor ouders kunt u voortijdig verspreiden zodat u een hoge respons van ouders kunt stimuleren.
• Instructieflyer leerlingen
• Aankondigingsflyer ouders

Mocht u verder nog tips nodig hebben om de respons van ouders te verhogen, verwijzen wij u graag naar ons document ‘Tips voor optimale respons’. Tips en aanvullingen mag u ons altijd sturen. Heeft u hulp nodig met het opstarten van de enquête? Neem dan contact op met onze servicedesk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Centrale indicatoren geactualiseerd

Vlak voor de kerstvakantie is een aantal centrale indicatoren geactualiseerd. De geactualiseerde gegevens zijn zichtbaar in de preview van de betreffende indicator op mijn.vensters.nl, maar zijn nog niet gepubliceerd op Scholenopdekaart.nl. Om de oriënterende ouders en leerlingen van groep 8 zo goed mogelijk te informeren, adviseren wij u deze indicatoren toe te lichting en te publiceren. 27 en 28 januari worden deze indicatoren automatisch gepubliceerd. Lees verder om te zien welke indicatoren er geactualiseerd zijn. 

Lees meer...